Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

They're on fire!!!

Από τις 30 Ιουνίου περίμενα να ολοκληρωθεί το καλοκαιρινό "έργο" της κυβέρνησης : να αλλάξει τα πράγματα ριζικά στη χώρα έτσι ώστε οι διακοπεύοντες να γυρίσουν σε μια εντελώς διαφορετική χώρα από αυτή που άφησαν... να ικανοποιηθεί και το αίτημα αυτών που φεύγουν μετανάστες ρε αδερφέ!
Από τις 30 Ιουνίου είχα ξεκινήσει να μετράω για να σημειώσω τις 3 κορυφαίες αλλαγές του καλοκαιριού.

Από χθές δε, είχα και μια φαγούρα πληκτρολογίου (και ιστολογίου κατά τα φαινόμενα). Προσπαθούσα να κάνω ένα λογοπαίγνιο με τον "εικοσιπενταύγουστο" αλλά δε μου έβγαινε και αφού δε σηματοδοτούσε κάτι μέχρι χθές, το παράτησα.... Αλλά αρκετά με τις σάλτσες και τις εισαγωγές. Πάμε για το κυρίως πιάτο.

Πάρτε πίτσες πάρτε μπύρες και απολαύστε τον αγώνα.

Οι πολίτες αρχίζουν να σχηματίζουν μια άμυνα διότι προβλέπουν τον όλεθρο που έρχεται. Αν μπορούσαν δε θα κατέβαιναν καν για παιχνίδι γιατί οι αντίπαλοι παραείναι ισχυροί. Αλλά έχουν καταλάβει ότι συνεχής αποχή από τα αγωνιστικά τους καθήκοντα είναι και ένας απότους λόγους που τους έφεραν σε αυτό το σημείο. Μαζεύονται μπροστά από τη βουλή και πετάνε και καναδυο φάουλ σε Πάγκαλο και Λοβέρδο υπό μορφή γιαουρτιού. Η κυβέρνηση βγάζει άμυνα με δηλώσεις τύπου "τς τς τς κακά παιδιά, θα βάλουμε τους "διαιτητές" να σας κάνουν ντα".

Στον πρώτο χρόνο έχουμε την 30ή Ιούνη όπου η κυβέρνηση πετάει το πρώτο γκολάκι. Παρά την οργανωμένη άμυνα των πολιτών στο Σύνταγμα, οι "αφεντάδες" μας, μας δείχνουν τα τεράστια αρχίδια τους, στο σημείο όπου μας έχουν γραμμένους. Και είναι τεράστια διότι για να μας γράψουν εκεί όλους μαζί, παίρνουν 8 μισθούς και έχουν και υπαλλήλους! Και εκεί που είναι κοντά 1 μύριο κόσμος μπροστά από τη Βουλή, τι κάνουν, λέτε; Ψηφίζουν οι αθεόφοβοι το μακροπρόθεσμο (ΣτΜ: είναι μια λέξη που περιγράφει ό,τι ακριβώς έχει αγανακτήσει ο λαός)!
1-0 γατάκια πολίτες!

Λίγες μέρες μετά γίνεται το 2-0 και πολύ άργησε. Επειδή οι αγανακτησμένοι είχαν αρχίσει να γίνονται και λίγο ενοχλητικοί, τους κάνουν ένα "εσκεμμένο φάουλ", ένα "φάουλ στρατηγικής". Οι ενορχηστρωτές ήταν οι δήμαρχοι των δυο μεγαλων ελληνικών αστικών κέντρων οι οποίοι ξεκίνησαν να αποδοκιμάζουν τις συγκεντρώσεις και το πράμα άρχισε να μυρίζει εντόνως μπαρούτι. Και εκεί ανάμεσα στις 29 και 31 Ιουλίου αρχίζουν κάτι διαπραγματεύσεις με γκλόμπ, άλλο πράμα!! Η φάση κλιμακώνεται αλλά το γκόλ δε λέει να περάσει. Βρε τι τάκλιν στο λαιμό, τι χημικά, τι μάρμαρα χρησιμοποιούν οι παίκτες της γηπεδούχου, μαζί με τους security του γηπέδου, τίποτα δεν γίνεται. Εκεί έρχονται να δώσουν λύση στη φάση οι "διατητές" : με μια κίνηση, ανακυρήσσουν παράνομες τις συγκεντρώσεις και κάνουν τα στραβά μάτια στα επιδέξια φάουλ επί της άμυνας των πολιτών και ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ!
2-0!! Τι παιχνίδαρος είναι αυτός που παρακολουθούμε!

Και εκεί που ο υποφαινόμενος δεν το περιμένει, ΤΣΑΑΑΑΑΚ σκάει το χαττρίκ! Στις 25 Αυγούστου 2011, καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο! 3-0! 3-0 ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ!!!! Άντε να δω τώρα αν θα τολμήσετε να ξανακοιτάξετε πολιτικό κατάματα μετά από αυτήν την ντροπή που σας επέφεραν! Ε; Θα ξαναπετάξετε γιαούρτια και ντομάτες τώρα; Ποιός είναι ο μπαμπάκας σας;; Πού πάτε να παίξετε ρε δευτεροκατηγορίτες; Αν ήταν τάβλι θα είχα βάλει ετικέτα "για ισοβίτες"!
Και όχι, δεν είναι ότι το άσυλο ήταν κάτι αντικειμενικά χρήσιμο. Εμένα μου άρεσε, όπως μου αρέσουν παντός είδους διαχωριστικές επιφάνειες και επειδή-όπως και να το κάνεις ρε αδερφέ- ήταν θεσμός με αρχίδια!! Σου λέει κύριε κράτος, από εδώ και πέρα έχει σημασία ΜΟΝΟ το τι θα πει το κάθε πρόσωπο. Ο κάθε άνθρωπος εδώ μέσα φτιάχνει τη δικιά του κυβέρνηση, το δικό του λαό. Είναι ένας τόπος ελεύθερης βούλησης και πάνω απ' όλα, ελεύθερης φαντασίας. Αλλά λίγη σημασία έχει η δική μου αρέσκεια.
Άρα έχουμε ότι αντικειμενικά δεν είναι... ήταν χρήσιμο το άσυλο- εμένα μου άρεσε- αλλά παρόλα αυτά ήταν μια ήττα για τον ελληνικό λαό. Μπερδεύτηκες; Σκέψου τη δημοκρατία. Εσύ ήθελες να καταργηθεί; Και αν ναί, πόσοι φίλοι σου μοιράζονταν την ίδια άποψη;
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΓΚΟΛΑΡΑ!!! Κανένας δεν ψήφισε τους αχαρηκτήριστους αυτούς τύπους για να καταργήσουν το άσυλο. Στην πραγματικότητα, αν το έλεγαν προεκλογικά, θα κατέστρεφαν το πολιτικό προφίλ του κόμματος ίσως και για πάντα, πόσο δε  μάλλον θα κατάφερναν να εκλεγούν. Στα κρυφά και στα μουλωχτά, προέβησαν σε μια ρύθμιση, η οποία είχε και μια πρόκληση όπως αυτές που επικαλούνται οι βιαστές : "Να σας δούμε να αντιδράτε, αφού σας φέραμε το ΔΝΤ και σας γαμήσαμε στη φορολογία, σας είπαμε ότι φταίτε κιόλας, πάρτε και την κατάργηση του ασύλου και γλύψτε τα χύσια μας απ΄το πάτωμα, πουτανάκια".

Και έτσι λοιπόν ο εικοσιπενταύγουστος θα γίνει λέξη που θα μπει στο λεξιλόγιό μας. Θα είναι υπενθύμιση του ξεφτιλισμού που δέχθηκε ο πολίτης τούτη τη μέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: